Eylül'de Ziyan, Ekim'de Siyasal!


Önce müjdeyi vereyim:
Kinyas ve Kayra'nın efsanevi yazarı Hakan Günday, Eylül'de çıkacak olan yeni kitabı "Ziyan"ın ardından, Ekim'de Siyasal Bilgiler Fakültesi'nde takipçileriyle buluşacak!

Bilenler bilir, bir yeraltı yazarıdır o. Öyle acayip bir karizması vardır ki edebiyat dünyasında, kokoreç gibidir. Seveni çok sever, sevmeyeni hiç sevmez! Sevmeyenleri aslında hiç anlamaz!

Hakan Günday, Siyasal Bilgiler Fakültesi'nden güç bela mezun oldu!* İlk ve efsane olan romanı Kinyas ve Kayra'yı daha o okuduğu yıllarda, kah orta kantinde Mülkiye kafeden aldığı sıcak kahveyi tadarken, kah Lenin Caddesinde devrimci gençliği seyreylerken, kah arka bahçede votkayla boğazını yıkarken, kah da okulun hemen karşısındaki Saray Oteli'nde, aynen Azil'de anlattığı gibi; bir daha hatırlamamak üzere tüm dünyasını, gelgitlerini, varoluş sancılarını kusarak yazdı. Şimdi o topraklara geri dönüyor! Ben ve eminim ki benim gibi olan onlarca okuru da onu bekliyor. Kısacası yeraltı edebiyatının gizemli üstadı şimdi, ve belki de ilk kez, yeryüzüne çıkıyor. Hiç şüphe yok ki o dünya şimdi, onu yalnızca kitaplardan tanıyan ve ona hayranlık duyan kitlelere ilham vermek için hazırlanıyor. Açıkçası ben kendimi ondan aldığım haberle bu büyük ilhamın sınırsız boşluğuna bırakmaya hazırım! Ve buna hazır, bunu isteyen herkesi, Ekim'de Siyasal'da buluşmak üzere bekliyorum!

Unutmadan, eğer bu ana tanıklık etmek istiyorsanız, parolamız belli! Kapıdaki görevlilere fısıldamanız yeterli:

Omnes Vulnerant Ultima Necat!





* Kendisinin dilinden, Steppenwolf'a aktarımıyla.

Yorumlar

  1. çok seviyorum ve dört gözle bekliyorum fekaaat umuyorum ki fos çıkmasın!

    YanıtlaSil
  2. umarım bir aksilik çıkmaz ve Ekim'de buluşuruz Mülkiye'de hepberaber!:)

    YanıtlaSil

Yorum Gönder

Bu blogdaki popüler yayınlar

Burjuvazinin Gizemli Çekiciliği Üzerine

Butimar’ın Boz Kanatları

1946'nın Sopalı Seçimleri vs. Örtülü Ödenekli 2015 Seçimleri - 1