Ankara'dan bir hoş seda var!


Batu Akdeniz'i hemen hepimiz Heavy Sky'ın ilk single'ı olan Unbreakable ile tanıdık. Enfes bir şarkıydı, ulusal rock'ımıza adeta global bir nefes katıyordu. Bunu tek başına yapmadığını söyleyecek kadar da mütevaziydi Batu Akdeniz, neticede diyordu efsanevi grup AC&DC'den spektaküler gitar virtüözü Joe Bonamassa'a kadar birçok başarılı sanatçının aranjörlüğünü yapmış olan Ryan Smith'in eli değdi bu şarkıya. Eyvallah dedik biz de, ne olursa olsun güzel olmuştu. Sadece biz de değil, Türk rockının genç nesillerce pek de tanınmayan efsanelerinden Asım Can Gündüz de selamı çakmıştı Youtube üzerinden bu güzelim şarkıya.

Velhasılı, bizler tabi rock albümü yapıyoruz adı altında hemen kabaca albümün yüzde yetmişini popüler şarkıların coverlarıyla dolduran, türküdür, ağıttır ne varsa yeniden düzenleyen Kadıköy'ün marketingci rockçılarına alışmışız, Heavy Sky'dan da benzer bir şark kurnazlığı bekliyoruz. Derken albüm çıktı nihayet, elimize aldık ve gördük ki sadece Unbreakable değil, albümün tamamı yeni ve sıfır kilometre şarkılardan oluşuyor ve bunlar arasında Unbreakable'ı aratmayacak tatta kaliteli çalışmalar var. Söz gelimi albümün açılış parçası olan Save Me, ya da grubun ikinci single'ı olan Broken en baştan dikkat çekiyorlar. Albümle aynı ismi taşıyan ve Tanrı vergisi sesiyle Batu Akdeniz'in Ankara'nın bağrından kopup gelen idealizminin yansıdığı Dreamer ve Walk Away de bir hayli dikkat çekici. Neden bilmiyorum, benim en beğendiğim şarkı I'll be home oldu. Sanırım Ankara'yı özlediğimden. Grupla aynı adı taşıyan şarkının da cazır cazır cazırdadığını söylemek gerek.

Dreamer, baştan sona Ankara kokan, benim gibi evinden koparılıp İstanbul'a atılmış olanlar için nefes kesici bir albüm olmuş. Samimi, ateşli, kaliteli ve kesinlikle emek-yoğun bir çalışma. Grup elemanları dışında Mülkiyeli abimiz Hakan Küçükçınar ve Behzat Ç. kadar bilinmese de en az onun kadar büyük bir Ankara efsanesi olan Süleyman Bağcıoğlu da albüme katkı verenler olmuşlar.

Herkesin ama en çok da Batu Akdeniz'in emeğine sağlık!

Satın almak için: www.dr.com.tr/Yazar/heavy-sky-/s=185478

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Burjuvazinin Gizemli Çekiciliği Üzerine

Butimar’ın Boz Kanatları

1946'nın Sopalı Seçimleri vs. Örtülü Ödenekli 2015 Seçimleri - 1